Aanbod op zaterdag

Workshops

Op zaterdagen worden regelmatig workshops gegeven met wisselende thema’s. Het is bij uitstek de gelegenheid om eens in een bepaald onderwerp te duiken. Zo zijn we al een tijdje onderweg met een serie VOUWEN van boekomslagen, een lijmloze constructie. Diverse Koptische bindwijzen zijn aan bod gekomen, evenals het maken van dozen, enkelkaternbindingen, allerlei grappige, kleine boekjes en driegen, een geweldige naaitechniek. Daarnaast zijn we erg blij met diverse gastdocenten uit het buitenland die bij ons workshops geven. Wij horen het graag wanneer u een bepaald onderwerp op de agenda zou willen zien. Aanmelden kan via het aanmeldingsformulier.

AANMELDFORMULIER

Rooster

ROOSTER 2019/2020

 

Ons aanbod

Meer informatie over de opleiding en cursussen:

Het Corona virus

Wij kunnen en willen er niet omheen, het is het gesprek van de dag, en terecht. Voor komende week willen we de lessen van dinsdag overdag en woensdagavond annuleren. Woensdag overdag was al afgezegd vanwege de uitvaart van een familielid van Wilma.De vrijdagles kunnen we nog even aanhouden en daarover later deze week beslissen.Doorslaggevend voor komende week is dat wij ons niet helemaal goed voelen (hoofdpijn en keelpijn) en we willen niemand in gevaar brengen. Verder:De woensdagavondles op 1 april hoeft mogelijk niet geannuleerd te worden, dat hangt ervan af of de bijeenkomst waar ik naar toe zou gaan wel door zal gaan.Ook voor de donderdagavondles op 26 maart geldt dat ik niet zeker weet of de jurering van Mooi Marginaal in mijn werkplaats door zal gaan. Er blijft genoeg gelegenheid om de gemiste lessen in te halen.De meivakantie zou bijvoorbeeld één week kunnen duren, in plaats van twee! En weekenden zijn wellicht nog een optie. Van…

Kofferboekje ….pop-up op zijn leukst!

Zaterdag 4 april – docent Wilma van Driel – locatie Boekbinderij Papyrus Nieuw in Leiden: een kijkje in de keuken van het uitvouw-boek. Als voorbeeld hebben we de prachtige kofferboekjes uit Engeland, met veel grappige details. We gaan uitnsijden, meten, rillen, vouwen en lijmen! Welke voorstelling gaat het worden….?

Naaitoer-nooi!

Er zijn zo veel verschillende manieren waarop je katernen kunt naaien tot een boekblok! Deze keer voegen we een paar variaties toe, waarbij geen kettingsteken worden gebruikt. Ook kijken we naar de meest passende verwerking voor de ontstane boekblokken. Laat je verrassen!