Aanbod op zaterdag

Workshops

ALLE UITGESTELDE WORKSHOPS EN LEERZAME ZATERDAGEN ZIJN TOT ONZE SPIJT GEANNULEERD.
WE DOEN ONS BEST MET ALTERNATIEVEN AAN DE SLAG TE GAAN.

ALGEMEEN Op zaterdagen worden regelmatig workshops gegeven met wisselende thema’s. Het is bij uitstek de gelegenheid om eens in een bepaald onderwerp te duiken. Zo zijn we al een tijdje onderweg met een serie VOUWEN van boekomslagen, een lijmloze constructie. Diverse Koptische bindwijzen zijn aan bod gekomen, evenals het maken van dozen, enkelkaternbindingen, allerlei grappige, kleine boekjes en driegen, een geweldige naaitechniek. Daarnaast zijn we erg blij met diverse gastdocenten uit het buitenland die bij ons workshops geven. Wij horen het graag wanneer u een bepaald onderwerp op de agenda zou willen zien. Aanmelden kan via het aanmeldingsformulier.

AANMELDFORMULIER

Rooster

ROOSTER 2019/2020

 

Ons aanbod

Meer informatie over de opleiding en cursussen:

Kofferboekje ….pop-up op zijn leukst!

BEIDE DAGEN ZIJN GEANNULEERD. IN HET VOORJAAR KOMT ER EEN NIEUWE DATUM. Docent Wilma van Driel – locatie Boekbinderij Papyrus Nieuw in Leiden: een kijkje in de keuken van het uitvouw-boek. Als voorbeeld hebben we de prachtige kofferboekjes uit Engeland, met veel grappige details. We gaan uitnsijden, meten, rillen, vouwen en lijmen! Welke voorstelling gaat het worden….?

Naaitoer-nooi!

Er zijn zo veel verschillende manieren waarop je katernen kunt naaien tot een boekblok! Deze keer voegen we een paar variaties toe, waarbij geen kettingsteken worden gebruikt. Ook kijken we naar de meest passende verwerking voor de ontstane boekblokken. Laat je verrassen!

Druk gedrukt, hand(ig) gebonden

Zaterdag 22 en zondag 23 juni€ 190,- inclusief koffie/thee en lunches. DIT WEEKEND GAAT NIET DOOR, MOGELIJK VOLGT EEN ANDERE DATUM. De deelnemers maken ieder en kleine drukvorm op ongeveer A6 formaat. We leggen alle drukvormen bij elkaar en maken die tot een geheel. Deze drukken we in een kleien oplage af. Aan het eind van de eerste dag leggen we het drukwerk voor een nacht te drogen. De volgende dag laten we de helft van oplage liggen als poster en de helft snijden we tot setjes van 8 kaarten. Wilma gaat met ons aan de slag om hetstapeltje individuele drukwerken een mooie vorm te geven. Aan het eind van de workshop heeft iedereen een kleine oplage “boekjes” én posters om mee naar huis te nemen.